Oranje Fonds steunt Elckerlyc met 40.000 euro

Gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg werd recentelijk blij verrast met het bericht dat de aanvraag bij het Oranje Fonds voor financiële ondersteuning is gehonoreerd met een bedrag van maximaal 40.000 euro.

Elckerlyc is momenteel bezig om het gebouw te renoveren en uit te breiden. Aan de achterzijde worden onder andere een nieuwe toiletgroep, een oefenruimte voor muziekverenigingen en een dagelijks toegankelijke ontmoetingsruimte gerealiseerd. Het bestaande gedeelte krijgt een volledige facelift. De bijdrage van het Oranje Fonds zal gebruikt worden om een deel van de inrichtingskosten te kunnen betalen.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Ronald van der Giessen, directeur: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcodeloterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De bouw bij Elckerlyc wordt uitgevoerd door Jansman Bouw en Installround, maar wekelijks zijn ook vele vrijwilligers bezig om mee te helpen en op deze wijze te besparen op de bouwkosten. En gelukkig is er aan vrijwilligers weinig gebrek. Als alles meezit zal rond 1 september de heropening van het gemeenschapscentrum plaatsvinden.


Gemeenschapscentrum Elckerlyc
Butzelaarstraat 22
8105 AR Luttenberg
Tel: 0572-301302
Kaart en route

NieuwsMet dank aan:
Jansman Bouw
InstallRound
IdPlus
Eric Beuwer
Veldkamp Mode en Inrichting
Nijboer Interieur
Veldman Techniek
Brinkman Baksteencentrum
Verschoor Verf en Behang
café de Schoenmaker
CoopCompact Alfring
ReDit
Loonbedrijf Grefelman
Rapid Line